Vacature Consultant

24 April, 2022

Consultant (m/v)

Bij innius, een energieke startup op het gebied van industrial internet of things, zijn wij op zoek naar een enthousiaste Consultant.

Wat doet de consultant bij innius?

Bij innius is een consultant een klant-gerichte, veelzijdige professional die de innius oplossing bij onze klanten installeert en onze klanten adviseert over het gebruik van innius. In deze rol combineert de consultant know-how met bedrijfskundige kennis om zo de complexe productiesystemen van onze klanten beter te laten presteren.

Als consultant ben je bezig met het koppelen van de machines aan de innius cloud oplossing en adviseer je de klant over de benodigde technische componenten zoals sensoren, gateways en netwerk. Je werkt samen met de technische mensen van de klant of met de leverancier van de machines om de datapunten uit de machines te ontsluiten via technologieen als OPC-UA, ModBus en Ewon industriele modems. Je onderhoudt contacten met partners in het innius netwerk om gezamenlijk goede oplossingen voor onze klanten te realiseren.

Uiteraard werk je eveneens samen met de collega’s van verkoop en ontwikkeling, zodat je alert op de wensen van de klanten kunt inspringen en lastige technische vraagstukken samen met het team kunt oplossen. Je wordt betrokken bij het ontwerpen van nieuwe functionaliteit en brengt deze vernieuwingen onder de aandacht van onze gebruikers.

Wie ben jij?

Je bent een allround professional met een technische inslag, die een goede gesprekspartner kan zijn voor productiemanagement en technische professionals bij onze klanten en partners. Concreet vragen we:

 • een afgeronde HBO opleiding of relevante werkervaring op het gebied van techniek en/of ICT, bijvoorbeeld electrotechniek, industriele automatisering, technische informatica of technische bedrijfskunde.
 • affiniteit met nieuwe ontwikkelingen in de ICT sector, zoals IoT, cloud en data analytics.
 • een aantal jaren ervaring in industriele of technische omgevingen.
 • interesse in de complexe problematiek van industriele ondernemingen op gebieden als productiviteit, energievoorziening, voorspellend onderhoud en/of smart factory.
 • bereidheid om je te ontwikkelen in de vakgebieden business, ICT en/of techniek.
 • praktische kennis van en ervaring met sensoren, PLC’s, industriele netwerken.

We vinden het ook belangrijk wie je bent als persoon en als speler in het team. Het is belangrijk om goed te kunnen luisteren, goed te kunnen communiceren en om daadkrachtig te kunnen optreden. In je zakelijke optreden laat je zien dat je de klant serieus neemt, dat je weloverwogen beslissingen neemt en dat je een betrouwbare gesprekspartner bent. Binnen het team werk je samen aan verdere professionalisering en verbetering van onze bedrijfsvoering om zo onze klanten beter te kunnen bedienen.

Wie zijn wij en wat bieden we?

 • Innius is een jong en dynamisch bedrijf. We hebben een verfrissende kijk op hoe je software moet bouwen, wat het moet kunnen en hoe je het in de markt moet zetten.
 • We maken hoog innovatieve software en zorgen ervoor dat dit heel gemakkelijk in gebruik is.
 • We hebben een hekel aan lange implementatietijden, en willen onze klant zo snel mogelijk de waarde laten ervaren van innius
 • We helpen onze klanten op 4 gebieden. We maken ze productiever. We helpen hen hun ecologische foodprint te verkleinen. Je moet hierbij denken aan het verminderen van water- en energieverbruik en het terug dringen van Co2 uitstoot. We ondersteunen hen om voeding te maken van hoge kwaliteit. En we gaan voedsel verspilling tegen.
 • Daarnaast helpen we machinebouwers om de stap te zetten naar het ontwikkelen van machines voor de smart factory.
 • Wij bieden je een goed salaris en goede secondaire arbeidsvoorwaarden
 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid, in een complexe, dynamische business
 • Een mooie werkomgeving bij een interessante startup, met veel groeimogelijkheden

Wat is Innius?

Innius verhoogt de efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid van primaire productieprocessen bij bedrijven in de voedselverwerkende industrie en de verpakkingsindustrie.

Dit doen we door slimme cloud-gebaseerde software te koppelen aan data uit productiemachines. Dit levert een schat aan concreet meetbare informatie op over hoe productiemachines en productielijnen op elk moment presteren.

Maar dit is slechts de eerste stap. Doordat wij de industrie goed van binnenuit kennen, zijn we in staat deze gegevens integraal op een juiste manier te interpreteren. Dit betekent dat we niet alleen naar de data kijken die uit de machine komt, maar dat we deze ook combineren met data uit bijvoorbeeld de verkoop en logistiek. Zo komen we samen tot werkelijk nieuwe inzichten over efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit van uw productieprocessen. Bijvoorbeeld over hoe je het stroomverbruik van machines kunt verlagen zonder in te leveren op productievolume, hoe je het onderhoudsproces kunt optimaliseren om stilstand te tegen te gaan of hoe je de receptuur van uw product kunt verfijnen om verspilling te voorkomen.

Op basis van deze inzichten kunnen we je adviseren over hoe de productie beter kan: efficiënter, kwalitatief beter en duurzamer.

We komen, anders gezegd, met specifieke oplossingen voor problemen in primaire productieprocessen van voedselverwerking en verpakking die stevige domeinkennis vereisen om te kunnen oplossen. Praktisch gezien werken we op een eenvoudige manier, in kleine stapjes. We bieden je bovendien alle begeleiding die jij wenst of nodig hebt. Zo ervaar je snel wat Innius je oplevert. Dit maak het inzichtelijk wat het kan betekenen als je besluit de volgende stappen met ons te zetten. Voor jou dus simpel, snel en met minimale risico’s.

Is deze vacature iets voor jou?

Stuur ons dan vandaag nog je online sollicitatie toe! Gebruik hiervoor het onderstaande formulier. Vergeet niet je uitgebreide CV toe te voegen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

 • Hier je CV uploaden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.